Közterületes gépjármű begyűjtés-tárolás

Budapesten több kerületben (XI, XIV, XVI, XVIII, XIX, XXII kerület) és a régióban számos településsel állunk (Vecsés, Fót, Mogyoród, Göd, Vác, Veresegyház) szerződéses közterületes autó begyűjtő jogviszonyban szerződéseink alapján. Elszállításra kizárólag csak az illetékes közterület fenntartó által megjelölt gépjárművek kerülnek, a tulajdonos előzetes felszólítását / tájékoztatását követően.

Az autók szakszerűen, darus emelő segítségével kerülnek elszállításra, ügyelve az autó épségére. Az elszállításkori gépjármű / roncs állapot és a rakodás lépései minden esetben fotó dokumentációval kerülnek rögzítésre a közterület felügyelet munkatársai által..

Telepünkön az autókat 180 napig tároljuk, az IRM rendelet alapján majd árverésre bocsátjuk.  Ha az autó tulajdonosa időközben jelentkezik az autóért, két lehetősége van: vagy megfizeti az elszállítás és a tárolás költségeit, vagy nálunk DÍJMENTESEN végleg kivonathatja a gépjárművét forgalomból.

A hatályos jogi környezet az alábbi linkre kattintva olvasható:

55/2009 (X. 16.) IRM Rendelet a kerékbilincs közterület-felügyelet általi alkalmazására,

a járművek elszállítására, valamint a felmerült költségekre vonatkozó szabályokról

A beszállításra került gépkocsik árverezésével kapcsolatban folyamatos egyeztetés zajlik az illetékes önkormányzatok és autóbontónk között. Amint az aktuális árverés időpontja kijelölésre kerül, honlapunkon fel fogjuk tüntetni!

Az adott településről / kerületből elszállított gépjárművek tételes listája az adott település / kerület / közterület felügyelet saját weboldalán található meg! Amennyiben itt nem találja a vélelmezhetően, az illetékes közterület felügyelet által elszállított gépjárművet – kérjük vegyék fel a kapcsolatot az illetékes közterület felügyelet munkatársaival!